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Comment Type GR
This document has met all editorial requirements.

SuggestedRemedy

ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status U

Turner, Michelle

Response

# 6Cl 01 SC 1.3 P  L

Comment Type E
Comment #2
My previous comment regarding TLV definition has been satisfied for the moment by the 
editorial change in the TLV definition. As the scope of use for TLV will expand beyond OAM 
in 802.3 with the adoption of P802.3at, there will be a need for some reorganization/change 
of placement of the TLV definition/specification within 802.3 so that its standard wide 
applicability is more apparent and appropriate.

SuggestedRemedy

ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Thompson, Geoffrey Individual

Response

# 5Cl 01 SC 1.3 P  L 12

Comment Type E
Comment references based on:
page and line references from
802.3-2005_REV_D2p2_section1_to_5_CMP.pdf
Comment #1 Editorial (I would like to make it a DISAPPROVE but will not for sake of 
progress of the document)
Page 154, PDFpage 5, Line 12
Comment
The text that says: "NOTE -Local and national standards such as those supported by 
ANSI, EIA, IEEE, MIL, NPFA, and UL are not..."
Should not include IEEE in the list.
I believe that this is appropriately in the scope of the recirculation because it is a new effect 
of the approval of the PSDO which declares that IEEE Standards are appropriate for peer 
reference in ISO and ISO/IEC standards.

SuggestedRemedy
Remove "IEEE" from the list.
This should be "an editorial change" as it is in a note.
I believe that it is arguable that it could be done without causing a recirculation.
Of course, if there is another recirc for other reasons, then this change should be included.

ACCEPT. 

Also correct 'NPFA' to 'NFPA'.

Comment Status A

Response Status C

Thompson, Geoffrey Individual

Response
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# 2Cl 01 SC 1.4.358 P 177  L 50

Comment Type T
"The type value is locally defined and needs to be unique within the protocols defined in 
this standard."  What defines a protocol?  Until you explain that the reader doesn't know 
how far it extends so cannot know what is "local" to it.    
According to the front matter, CSMA/CD is a MAC protocol, and there are flow control 
protocol, management attributes for multiple protocols, control and management protocols 
(also Slow Protocols).  1.2.1 says "The operation of a protocol can be described by 
subdividing the protocol into a number of interrelated functions.  The operation of the 
functions can be described by state diagrams."     
More relevantly, 57.5.2.1 Local Information TLV says "OAM Version. This one-octet field 
indicates the version supported by the DTE. This field shall contain the value 0x01 to claim 
compliance with Version 1 of this protocol."  Is the whole of the OAM transport sublayer a 
protocol, or just the (Local) Information TLV?  Are there any other relevant protocols in this 
standard? Do you really mean "needs to be unique within the protocols" or "needs to be 
unique within each protocols" or something like "may have a different meaning for each 
protocol"?

SuggestedRemedy
Please rework the sentence quoted.

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Delete this sentence but keep the references.

Comment Status A

Response Status C

Dawe, Piers J G Individual

Response

# 3Cl 36 SC 36.1.2 P 32  L 39

Comment Type TR
As stated in D2.1 comment 20, the recent modifications made to the 5 km network extent 
objective in 36.1.2 Objectives are not correct. per 36.1.1, the name "1000BASE-X" a is 
family of 1000 Mb/s Physical Layer implementations (created within whichever project - and 
they all eventually refer back to this Clause 36 anyway).  It is/was not the name of a former 
project.  Old projects have no relevance after their amendments have been rolled up.   And 
the objective was 3 km not 5 (see http://ieee802.org/3/z/public/minutes/CDA0996.txt and 
I'm not aware that it was changed again).  Rewriting history is a problem but telling people 
that 1000BASE-X is good to only 5 km is flat wrong when the bulk of the market at 1310 
nm is 10 km rated, as well as further PMDs in Clause 59 and Clause 60.

SuggestedRemedy
Add a NOTE of explanation (a NOTE being not part of the standard) at the end of 36.1.2:   
'NOTE - The 1000BASE-X PCS and PMA do not constrain the network extent.  PMDs in 
Clause 59 and Clause 60 have ranges beyond 5 km.'     
or, 'NOTE - The full duplex 1000BASE-X PCS and PMA do not constrain the network 
extent.  PMDs in Clause 59 and Clause 60 have ranges beyond 5 km.'

ACCEPT IN PRINCIPLE. 

Will add the following note:

NOTE - The 1000BASE-X PCS and PMA do not constrain the extent of a full duplex 
network. PMDs in Clause 59 and Clause 60 have ranges beyond 5 km.

Comment Status A

Response Status C

Dawe, Piers J G Individual

Response

# 4Cl 37 SC 37.3.1.5 P 100  L 36

Comment Type E
Figure 37-6 Auto-Negotiation state diagram is in the middle of the PICS.

SuggestedRemedy
Force 37.5 to start a new page

ACCEPT. 

Comment Status A

Response Status C

Dawe, Piers J G Individual

Response
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