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¢ Patent Policy
» http://standards.ieee.org/board/pat/pat-slideset.pdf

¢ Comments
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Comment Bucket Buckets

¢ Easy stuff
» Comments 15, 12, 141

¢ Detection stuff
» Comments 124, 13
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Easy Comment 15

Cl 33 SC 4.2 P67 L1 # 15 |
LANDRY, MATTHEW SILICON LABS
Comment Type T Comment Status A baseline

The IEC 60060 does not have a year associated with it.

SuggestedRemedy
Please clarify the exact year of issue.

Response Response Status C
ACCEPT IN PRINCIPLE.

Editor to find year or seek help finding correct year.

¢ Reference in question:

Each wire pair shall withstand, without damage, a 1000V common-mode impulse applied at Ecm of either
polarity (as indicated in Figure 33—13). The shape of the impulse shall be (0.3/50) us (300 ns virtual front
time, 50 ps virtual time or half value), as defined in IEC 60060, where Ecm is an externally applied AC volt-
age as shown in Figure 33—13.

¢ We should create a “year of the standard” bucket for appropriate
consideration by knowledgeable parties
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Easy Comment 12, 141

Cl 33 SC 3441 P56 L32] ¢y 33 SC 3.4.1 P56 L34 # 141 1
LONRERF MATTHEW SILICONTABS Schindler, Fred Cisco Systems
Commentlype: T ' Comment Status D Comment Type TR Comment Status D baseline
ThaUsage calumn in Tablei33-10:adds no'valus. Table 33-10 is not clear. Why is a range of maximum stated? Maximum is a single value
SuggestedRemedy per class. Some people assume the lower bound is a minimum power requirement and
REHIGVE it this is incorrect. The minimum power required to maintain PSE powering is covered in
: 33.3.6.
SuggestedRemedy
Table 33—-10—PD power classification Only state the maximum class power allowed. Replace the third column with:
Maximum power used by the PD (W)
. 12.95
Range of maximum
Class Usage power used by the PD 3.84
6.49
0 Default, Type 1 0.44 W to 12.95 W 12.95
TBD
1 Type 1 0.44 Wt03.84 W
2 Type 1 3.84 Wto 6.49 W
3 Type 1 6.49 Wto 12.95 W
4 Type 2 12.95 W to 29.5 W

¢ “Usage’ column of similar Table 33-3 was removed with D0.9/#163

¢ “Range of maximum power” phraseology, while technically accurate, is
definitely confusing to the average reader (and customer)
¢ Accept both in principle, resulting in:|  ces e o

0 12.95W
1 3.84 W

®
6.49W
12.95W
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Detection Comment 124

Cl 33 SC 2.5.1 P33 L51 # 124 ]
Schindler, Fred Cisco Systems
Comment Type TR Comment Status D baseline

The existing section on PD detection requires specific design requirements that are not
necessary to ensure interoperability. Other detection methods have been disclosed:
http://www.ieee802.org/3/poep_study/public/sep05/naegeli_1_0905.pdf

The IEEE specification should ensure requirements for interoperability are in place.

This comment also affects text in section 33.3.3, p54, L18.

SuggestedRemedy

Reference the PD model shown in figure 33-10, and require that the PSE detect values of
Rpd_d for all permissible values of Cpd_d as specified in table 33-2.

Remove the text requiring two values but continue to provide guidance for designs that use
the two probe method.

Proposed Response Response Status O

¢ As Fred points out, other methods have been shown

¢ Other methods are actually on the market

¢ We define what a PD must look like and what a PSE must identify

¢ Why should we mandate how to do it?

¢ Recommend someone works on an alternate text proposal for group

evaluation
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Detection Comment 13

CovorY, WATTHEW swoves — ——| & Not required for current limitation

A PSE performing detection should be able to provide two characteristics. ‘ Does n Ot fo rce m iSd ete CtS

(1) Probing into a short circuit won't destroy the PSE or the source of the short.

i(i)p'!l;\g:nz:Es probing the same link segment should not result in a 25kohm differential ‘ Does n Ot fo rce d ete CtS
SCCAnTT (1) A STels Salsbiement car s 2, ¢ How is this PICs testable?

Instead we have some schematics (Figs 33-8 and 33-9) and a normative statement

requiring conformance to them. This sure sounds like mandating an implementation -- and ‘ S t d d b h | |”
unnecessarily at that. u g g eS e re m e y S a

SuggestedRemedy L of o
Strike Figs 33-8 and 33-9 or add a NOTE mentioning that they are informative only. State m e nt m ay a | SO be d Iffl Cu |t to
Strike Thevenin shall statement on line 45. test
Add the following shall: A PSE shall present a non-valid signature as defined in Table 33-9

in all detection states.

Note that current PSEs conforming to the Thevenin circuits currently mandated will still ‘ M O re d ISCU SS I O n n eed ed

satisfy this new shall.

Proposed Response Response Status O
Zsource Zsource D2
Vetectt /\/\/ N Vdetect™
>45kQ

g T Vyaiig With valid PD R V. aiig With valid PD
3 — & D! detection signature S — - detection signature

Vdetect' Vdetect’

Figure 33-8—PSE detection source Figure 33-9—Alternative PSE detection source

The PSE shall exhibit Thevenin equivalence to one of the
detection circuits shown in Figure 33—-8 or Figure 33-9 in all detection states.
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